Een behandeling bij de mondhygiënist

Tanden Poetsen als een Pro: Handige Tips van Mondhygiënepraktijk Rijen

Een stralende lach begint met een gezonde mond; dat weet iedereen. Maar hoe pak je dat nu het beste aan? Bij Mondhygiënepraktijk Rijen zijn ze expert op het gebied van een schoon en gezond gebit en delen graag hun kennis. Het begint allemaal bij het juiste gebruik van je tandenborstel. Gebruik een zachte tandenborstel en vervang deze elke drie tot vier maanden, of eerder als de borstelharen uit elkaar gaan staan. Dit zorgt ervoor dat je tanden altijd met het beste materiaal worden gepoetst. Het is niet enkel de borstel die telt, ook de manier waarop je poetst is van belang. Maak kleine, zachte cirkelvormige bewegingen en besteed speciale aandacht aan de achterkant van je tanden, daar waar plaque zich graag ophoopt. Daarnaast is twee keer per dag poetsen een must, maar wist je dat ook het gebruik van tandzijde en mondwater kan bijdragen aan je mondgezondheid? Mondhygiënepraktijk Rijen leert je graag de correcte flossen techniek, zodat je elk hoekje en gaatje in je mond schoon en fris houdt. Maar goede mondhygiëne gaat verder dan alleen thuiszorg. Een regelmatig bezoek aan onze professionele mondhygiëniste helpt om tandproblemen voor te zijn en tandvleesaandoeningen te voorkomen. Bij een bezoek aan Mondhygiënepraktijk Rijen krijg je een verzorgende gebitsreiniging en, indien nodig, een behandeling aangepast op eventuele tandvleesproblemen. Door samen te werken aan een dagelijkse routine van mondzorg en een bezoek aan onze praktijk voor preventieve behandelingen, zorg je voor een gezond en mooi gebit, levenslang. Kortom, voor het beste advies en de juiste zorg voor een stralende lach, vertrouw je op de expertise van Mondhygiënepraktijk Rijen. Wacht niet langer en zet de stap naar gezondere tanden en tandvlees. Want een gezonde glimlach is een mooie glimlach, en daar zetten we ons samen met jou graag voor in!

Glimlach Zonder Zorgen: Preventieve Mondverzorging in Rijen

Een stralende lach begint met een gezonde mond; dat weet iedereen. Maar hoe pak je dat nu het beste aan? Bij Mondhygiënepraktijk Rijen zijn ze expert op het gebied van een schoon en gezond gebit en delen graag hun kennis. Het begint allemaal bij het juiste gebruik van je tandenborstel. Gebruik een zachte tandenborstel en vervang deze elke drie tot vier maanden, of eerder als de borstelharen uit elkaar gaan staan. Dit zorgt ervoor dat je tanden altijd met het beste materiaal worden gepoetst. Het is niet enkel de borstel die telt, ook de manier waarop je poetst is van belang. Maak kleine, zachte cirkelvormige bewegingen en besteed speciale aandacht aan de achterkant van je tanden, daar waar plaque zich graag ophoopt. Daarnaast is twee keer per dag poetsen een must, maar wist je dat ook het gebruik van tandzijde en mondwater kan bijdragen aan je mondgezondheid? Mondhygiënepraktijk Rijen leert je graag de correcte flossen techniek, zodat je elk hoekje en gaatje in je mond schoon en fris houdt. Maar goede mondhygiëne gaat verder dan alleen thuiszorg. Een regelmatig bezoek aan onze professionele mondhygiëniste helpt om tandproblemen voor te zijn en tandvleesaandoeningen te voorkomen. Bij een bezoek aan Mondhygiënepraktijk Rijen krijg je een verzorgende gebitsreiniging en, indien nodig, een behandeling aangepast op eventuele tandvleesproblemen. Door samen te werken aan een dagelijkse routine van mondzorg en een bezoek aan onze praktijk voor preventieve behandelingen, zorg je voor een gezond en mooi gebit, levenslang. Kortom, voor het beste advies en de juiste zorg voor een stralende lach, vertrouw je op de expertise van Mondhygiënepraktijk Rijen. Wacht niet langer en zet de stap naar gezondere tanden en tandvlees. Want een gezonde glimlach is een mooie glimlach, en daar zetten we ons samen met jou graag voor in! Naast de basisverzorging thuis, speelt voeding ook een sleutelrol in het behouden van een sterk gebit. Zo zal Mondhygiënepraktijk Rijen adviseren om suikerrijke snacks en drankjes te vermijden die het glazuur kunnen aantasten. Een uitgebalanceerd dieet niet alleen bijdraagt aan het algehele welzijn, maar ook essentieel is voor het behoud van sterk tandglazuur en een gezond tandvlees. Denk aan voedingsmiddelen rijk aan calcium en fosfor, welke bouwstenen zijn voor sterke tanden. Naast goede voeding is een periodieke professionele gebitsreiniging onmisbaar. Het regelmatig verwijderen van tandsteen en plaque kan mondproblemen helpen voorkomen. De deskundige hygiënisten van Mondhygiënistepraktijk Rijen zijn hierin gespecialiseerd en gebruiken de meest geavanceerde technieken om je een veilige en comfortabel.
Kinderen voelen zich bij ons ook op hun gemak

Een eerste consult bij de mondhygiënist

De intake bij Mondhygiënepraktijk Rijen duurt ongeveer 45 tot 60 minuten.

Vragenlijst

De mondhygiënist stelt u vragen over uw gezondheid en uw tandzorg.

Mondonderzoek

Er volgt een mondonderzoek, waarbij u uitleg krijgt over de huidige conditie van uw gebit.

Advies

U krijgt advies over verdere behandelingen.

Behandeling inplannen

Daarbij wordt uw tandarts geïnformeerd over uw mondgezondheid en de geplande procedure.
Tandvleescontrole is ook van harte aan te bevelen als u rookt

Tandvleesproblemen Voorkomen: Hulp van Rijen's Mondhygiëne Experts

Het belang van een goede fluoridehoudende tandpasta kan niet genoeg benadrukt worden. Deze tandpasta helpt namelijk om het tandglazuur te versterken en beschermt tegen de schadelijke effecten van zuren die cariës veroorzaken. Bij Mondhygiënistepraktijk Rijen raden we je aan om tweemaal daags te poetsen met een tandpasta die fluoride bevat, voor maximale bescherming van je tanden. Daarnaast speelt voeding een cruciale rol in de gezondheid van je tandvlees. Probeer suikerrijke snacks en drankjes te verminderen, want deze zijn voedingsbronnen voor de bacteriën die tandplak vormen. Gezonde voeding die rijk is aan vitamines en mineralen ondersteunt de integriteit van het tandvlees, waardoor het beter bestand is tegen ontstekingen en infecties. Verder biedt Mondhygiënistepraktijk Rijen specifieke behandelingen die gericht zijn op het behoud van een sterk en gezond tandvlees. Onze gebitsreiniging gaat verder dan alleen het verwijderen van tandplak en tandsteen. We evalueren de gezondheid van je tandvlees met aandacht voor signalen die wijzen op potentieel tandvleesproblemen zoals roodheid, zwelling of bloeding bij het poetsen of flossen. Indien nodig, stellen we een persoonlijk behandelplan op om deze problemen aan te pakken. Door een samenwerking tussen jou en de professionals van Mondhygiënistepraktijk Rijen, kan gewerkt worden aan een uitgebreide mondhygiëne die je gebit in topconditie houdt. Neem het heft in handen als het gaat om je mondgezondheid. Een preventieve aanpak leidt vaak tot een vermindering van uitgebreide en dure behandelingen in de toekomst. Dus blijf niet wachten, maak vandaag nog je afspraak voor een stralende en vooral gezonde glimlach voor nu en in de toekomst. Gezond tandvlees is immers de basis voor een stralende lach.

De vergoeding voor mondhygiëne van uw zorgverzekeraar

Kinderen tot 18 jaar hebben altijd recht op 100% vergoeding vanuit de basisverzekering. Verder lopen zorgverzekeraars sterk uiteen wat betreft de vergoedingen van behandelingen bij een mondhygiënist. Vraag dit zo nodig vooraf zelf na bij uw zorgverzekeraar, of kijk in uw online polis.

Het betaaltraject bij Mondhygiënepraktijk Rijen

Vrijgevestigde mondhygiënisten werken met vaste tarieven. Facturatie verloopt via Infomedics. Infomedics biedt de factuur altijd eerst ter vergoeding aan bij uw zorgverzekeraar. Indien de factuur niet of deels wordt vergoed, stuurt deze organisatie u voor het niet-vergoede gedeelte een factuur.

Uw eigen risico van uw zorgverzekering wordt niet aangesproken als u zich laat behandelen bij de mondhygiënist.

infomedics logo

Maak een afspraak

bij Mondhygiënepraktijk Rijen

Wij zijn telefonisch bereikbaar op de volgende momenten:

Maandag 08:30 - 13:30 uur
Woensdag 08:30 - 13:30 uur
Vrijdag 08:30 - 13:30 uur